2012. augusztus 27., hétfő

Új design

Mivel hétvégén Avatar hétvége volt, és tegnap lement a magyarra szinkronizált Korra legendájának első része, gondoltam kellene egy új kinézet, mondjuk jó régóta terveztem de most kaptam elég löketet ehhez.
Nos mint az előző fejlécemen, most is Aang és Korra látható rajta. Korra meditál, és Aang mondhatni "szelleme" is ott van vele. Ezt próbáltam a halványítással jelezni, ugyanakkor remélem kivehető mindekét Avatar, noha Korrát helyeztem a főtérbe(azt hiszem érthető miért). A felirat pedig "He lives in you" Jelentése: Ő benned él(ha elrontottam szóljatok! :$). Az Avatar mögött pedig megtalálhatóak az elemek, melyeket képesek uralni. Az Avatar felirat, és az "Isteni médium aki leszállt a halandó világba." írás, azt hiszem nem kérdés miért is van rajta. Visszatérve a designhez, most sötétebb színeket használtam. Az előző háttér a levegő templom volt, azt hiszem napnyugtakor, most ugyancsak a levegő templom szigete a háttér, viszont most éjszaka. Az oldal egésze egy fehér átlátszó "lapra" került, és azon fekete és kékes-szürke betűk, talán így is sikerült egy kicsit érzékeltetnem a kontrasztot, de nem rugaszkodtam el az eredeti sablonszínektől. Emellett megváltoztattam a betűtípust is... az előző abszolút nem v olt jó, az azelőttit pedig az én Chrome-om olvashatatlanná tette... de azt hiszem ez most jó lesz:D Érdekes, hogy elneveztem ezt a kinézetet o.O A neve: Night^^
Mint a múltkori fejlécemnél kínálatba bocsátottam a PNG-t ami az előző fejlécen volt rajta, most is így van:D  És most is szeretném kérni, hogy ugyan felhasználhatjátok ezt a meditáló Korrát, de ugyanígy, ugyanezt az ötletet ne másoljátok le! Köszönöm!

2012. augusztus 26., vasárnap

Avatar hétvége

Ma volt az Avatar hétvége, és hát én minden részt megnéztem, végignéztem az összes évadot, csak 2 részt hagytam ki, a Sivatag című részt mert azt időhiány miatt kihagyták, és a Szurdok című részt mert akkor elmentem ebédelni:S(bár megvallom őszintén nekem az a rész egy icipicit nem annyira tetszik) Szóval eddigi életem során még nem volt ilyen, hogy egész álló nap Tv előtt ültem és csak reklámokban mentem ki Wc-re vagy ilyesmi. Csináltam ám pár dolgot miközben néztem, meg a reklámok alatt, azt majd máskor felteszem:D
Két napos tévézésem megkoronázásaként jött a Korra, aminek kezdete előtti percekben annyira izgultam hogy szabályosan remegtem. Mikor elkezdődött és meghallottam Tenzin hangját akkor csalódtam. Tenzinnek sokkal úgymond szurtosabb, kaparósabb hangot tettem volna be egy sokkal idősebb férfitól. Ez volt az első csalódásom. Aztán jött Korra hangja. Na az övé tökéletes, az övé nagyon tetszik, jól el lett találva tényleg az övé teljesen jó. Katara dettó, kiváló, és a kis levegőidomár gyerkőcöké is egész jól sikerült. Ám a nagy csapás csak most jött.... HAJLÍTÁS!!?? Miért? Mégis miért? Kérdezem én, miért veri a Nickelodeon az Avatarfanokat a hajlítás szóval??? Egy kis megnyugvás hogy az idomítást is hallottam, szóval vegyesen használják...Oké, tegyük színesebé a szókincsünket, de akkor is... Ez volt a második csalódásom. ja és hogy ne szóljak Tenzin "yip-yip" helyett használt "gyííjááá"járól.(Ezt elég nagy bakinak tartom) Na és EEEENG!!! wuhúú ez az ha így folytatjuk akkor Makóból Mákó lesz, Amonból meg Ááámon és így tovább... brr! :S A többi mellékszereplő hangjával viszonylag el vagyok és meg lehet szokni, főleg hogy egyszer tűnnek csak fel. Lin hangja nekem bejött, szerintem egész jól eltalálták. Végére viszont még egy szívbedöfés, hogy ne legyen egy pici örömöm, jött Amon. Az egy dolog hogy angolul azt mondja a villámos, áramos ember(én így hívom), hogy kiiktasssuk az Avatart, vagy valami ilyesmit, ehhez képest, azt mondja hogy: Erre nem számítottunk/Ez nem volt benne a tervünkben....(főleg hogy mi már tudjuk hogy Amon/Noatak fő célpontja az Avatar) és Amon hangja, nem igaz hogy nincsen egy rémisztő hangú ember Magyaroszágon?! Egy olyan igazi, rejtelmes, idősebb, félelmetes hangú férfi nem akad? 3. nagy csalódás.
Ha legközelebb szinkronot készítenek az Avatarnak oda kell állítani egy fant akinek meg meghallgatni a véleményét és továbbgondolni kell, de annak mindenbe beleszólásának kell lennie! És akkor nem történnek ilyen balesetek..

Szóval vegyes érzelmekkel fekszek le ma aludni, remélem összekapják magukat a fináléra(főleg hogy amúgy már megvan a szinkron csinálva...). Még nem mondok végleges véleményt a szinkronról és a fordításról(mert amúgy szerintem nem lett szörnyű a fordítás sem, egy-két naagy hibától eltekintve), majd ha kb a 10. résznél tartunk akor igen, addig nem mert még hátra van Mako, Bolin, Asami(akiknek nem szabadna elrontani a hangját) és meg ne feledkezzünk Tarrlokról és Tahnoról(na ha őket elszúrják..) na meg még Iroh is.

Aki csak most kezdi el nézni, akkor annak, csak annyit hogy én láttam angolul, eredeti nyelven is a Korra legendáját, és ahhoz viszonyítok. Nektek lehet ez lesz a jó és ezt szokjátok meg, nekem nehéz lesz "átszokni"(bár inkábbelfogadom hogy két hangjuk van).

Bocsi a hibákért, elég sebtében írtam.

2012. augusztus 23., csütörtök

Még egy bulin is

Hát voltam egy bulin, mert biztos hihetetlen, de van társasági életem. És hát ott ilyen hűen a legtöbb buli stílusához műanyag poharak voltak... mindenki ráírta a nevét a pohárra hogy ne keverjük össze őket. Aztán még sok minden mást is ráfirkáltunk, hát én egy ilyet rajzoltam rá, hogy még véletlenül se hazudtoljam meg magam :D Szerintem egész jól sikerült(a nőies szemektől eltekintve), szóval úgy gondoltam megosztom veletek, hogy idáig elnyúlik egy a rajongás :D
Lehet kérdezni... miért nem Korrát rajzoltad le? Egyszerű a válasz: mert Korrát nem tudom úgy fejből lerajzolni. Oda akartam őt is biggyeszteni mellé, meg az elemeket, végül meghagytam így :)

2012. augusztus 22., szerda

Avatar hétvége!

Most szombat és vasárnap lesz Aang legendájának (összes évad!!!) ismétlése maaajd Vasárnap este 21:20-kor Korra legendájának 1. részének leadása!!*.*
Ha sűrűn lesitek a Nickelodeont, akkor elcsíphetitek a beharangozóját, de ha nem sikerül, itt egy felvétel róla: Link Ne ijedjetek meg a hajlítás szótól, elvileg normális idomítás szó lesz benne... fúú de rossz lenne... "Mako.. a hajlításom"(Amikor elvette Amon Korra idomítását, és megpróbálnak elszökni miután Mako villámot küld Amonra) Meg "Nem engedhetem hogy Amon elvegye a hajlításotokat" brrr Lin szájából ez szörnyű lenne, bár szerintem ha Tenzinnek ezt mondanák ő is kész lenneXD
Úúú hát naaagyon várom! :D Erre a hétvégére direkt nem terveztem be semmit, engem nem is lehet majd zargatni, én lusta módra egész nap a TV előtt fogok ülni! Azt hiszem 8:45-től kezdődik és egész nap megy estig! :D Sőőt azon gondolkozom hogy előveszem az Avataros cuccaimat.... mondjuk úgy befogom a hajam, mint Korráé(bár nekem rövidebb egy kicsit mint az övé), meg felveszek egy kék ujjatlan felsőt... meg teleaggatom magam az Aangos cuccaimmal... éés a reklámokban, szünetekben rajzolni fogok természetesen Avatart... vagy készítek valami Avatarost!!! Majd lehet teszek fel képet a kollekciómról! :D A LÉNYEG: hétvégén nem lehet majd hozzászólni, mert dőőlni fog belőlem az Avatar így, úgy, ez történt, így volt, ezt vettem észre..stb
Az, hogy mennyire leszek fenn, arról fogalmam sincs :P


2012. augusztus 19., vasárnap

Mit lehet várni Korra második könyvétől?

Nos először is szögezzük le hol fejeződött be az előző...
Korrának megjelenik Aang és visszaadja a képességét amit Amon/Noatak vett el, akiről Korra nem tudja hogy már nem él. Korra és Mako bevallják egymásnak az érzelmeiket, Korra visszaadja Lin képességét.

Először is amit biztosra tudunk, az ellensége Korrának ebben az évadban egy szellem lesz, és láthatunk majd képeket a modernebb víz törzséről. De azt, hogy az új szereplőknek mennyire lesz benne szerepük, azt nem tudjuk. Nézzük csak milyen történések lehetnek a következő könyvben amit az első könyv von maga után.
Korra gondolom visszaadja a legtöbb embernek a képességét, akinek elvette Amon. Itt vetül fel a kérdés, hogy Tahnonak is? Kíváncsi leszek ez milyen csavart alakít ki, mert ugyan Korra látta a megtört Tahno, ám az miután visszakapta erejét visszatér régi önmagához? De Korra még nem nagyon érte el a spirituális énjét az Avatar állapotról pedig szerintem alig tud, ideje megtanulnia azt kezelni és használni. Na és ő és Mako, naagy tinidrámáknak nézünk elébe. Mako ha otthagyja Asamit, akármennyire is erős az a lány, mert hihetetlenül az, azért kinézek belőle egy veszekedést. Asaminak ott van az apja egész vállalata, az ő kezében nyugszik egy is nagy teher és azt hiszem meg kell birkóznia vele, hisz a Satomobilnak nagy keresete van. Na de vissza Makohoz. Mako elkanyarodik a Pro-idomítástól, szerintem egészen másfelé veszi az irányt. A lényeg ami a lényeg végre hozza egyenesbe szerelmi életét, és ne verjen át több lányt! És ki ne hagyjam Bolint. Ő és Pabbu folytatják a Pro-idomítást, egy új Tűzmenyétek csapattal, ám annak korántsem lesz akkora sikere mint az előzőnek. És a többi szereplő... Lin gondolom újra parancsnok lesz és szépen minden egyenlőségi tábort ami még maradt leszámolja. Tenzin tovább él immáron 4 gyerekével, de mindenesetre még mindig tanítja az ifjú Avatart. Na meg ott van még Bumi is akiből nagyon remélem többet kapunk a 2.évadban. Iroh gondolom elszámolja a flotta veszteségeit, aztán hogy előbukkan-e a második könyvben, azt nem tudom, de nagyon remélem.

Szóóóval naagy tinidrámáknak nézünk elébe, további gondoknak és leginkább a szellemi oldal megismerését fogjuk átélni, hisz a könyv neve is Spirit Ezen felül nagyon remélem hogy sokkal jobban megismerjük a szereplők múltját. Tudom hogy a múltban nem érdemes áskálódni, de mégis mitől lettek azok akik? Na és Korra? Tisztázzuk már le ezt az Avatar állapot kérdést!

Itt egy video a második könyvről, ez is ugyan egy béta skicc verzió de több mint a semmi, mégis egy-két gondolatommal nem talál megnyugvást. Korra itt tökéletesen tudja irányítani az Avatar állapotot... na ez azért furcsa mert ezt még Aangnak is nehéz volt elérni pedig ő spirituálisabb mint Korra! Erre mindenképpen tegyenek pontot az alkotók! Na és ott van Bumi is ennek pedig örülünk!:D

2012. augusztus 14., kedd

Rajzok

Itt egy pár skicc, amit én alkottam, ezek még nagyon az elején voltak a "rajzos pályafutásomnak"(mintha lenne nekem olyan...), láthatjátok a kék vonalat, hogy csak egy A5-ös füzetből téptem ki lapokat hozzá. A többi rajzom már "kékvonalmentes" lapra készült. Bár azt hiszem van egy lófarkas Zuko még de azt öcsémnek adtam, ő meg eltüntette valahova és fogalmam sincs hol van, mondjuk nem kár érte, mert széles feje lett Zukonak, szóval nem volt valami szép.

Nos ez itt ugye Zuko, gondolom nem is nagyon kell mondanom. Egy kicsit feltupíroztam a haját és dúsítottam, noha nem szándékosan XD Ezzel a skiccel csak az a baj, és a nehézség is az, hogy meg van döntve a feje, és ez bezavarhat nálam ez hajtöméssel jött be : D Mint láthatjátok, nincs fantasztikus színezése, általában fekete árnyalatosan színezem ki őket, és gyorsan összekapva.
Ő meg ugye a nagyon szeretett Tophunk. Ez az első rajzom Tophról, 10 perc alatt megrajzoltam, és meglepetésemre nem is lett rossz! Ez azon kevés rajzok egyike, amik még nekem is tetszenek. A haja nincs valami fantasztikusan kiszínezve, de a skiccek számomra főként a fejek lerajzolásának gyakorlását jelentik. Toph elég könnyű szerintem legalább is ha valaki most kezd bele ebbe a firkálgatásba, akkor azt ajánlom Tophfal kezdje, mert a haja nagy segítség és támaszpont az arcánál. Ez annyira jól sikerült rajzom(Legalább is szerintem xD) hogy ott van az asztalom fölött és gyönyörködök benne, a többi skiccet meg eldugom XD


2012. augusztus 11., szombat

4000 látogatás+szavazás állása

Nagyon nagyon köszönöm!! Nem is tudom ki tudom-e fejezni a hálámat felétek! 4000... tyűha! :DD
Nem is gondoltam volna hogy elérem ezt a látogatottsági szintet! Tényleg nagyon sokat jelent ez nekem!
Ezért csinálok egy olyat, hogy kérhettek tőlem ez alá a bejegyzés alá tehettek megjegyzéseket, miről szeretnétek olvasni.És én arról fogok írni! Tehát TI mondhatjátok meg mi legyen az oldalon! Azt nem garantálom hogy miden óhajt-sóhajt teljesíteni tudok, de megpróbálom! :) Nem hiszem hogy több ilyet fogok csinálni, szóval használjátok ki az alkalmat;) De csak a megjegyzéseket nézem, ha a chatbe írtok, azt nem.
Meg tervezek egy új kinézetet, egy kicsit sötétebbet, na meg egy betűtípusváltást:DD

Szavazás
Ezenfelül mint látjátok a szavazás lezárult noha én egész nyáron azt akartam hogy menjen és sajna folytatni nem tudom, csak újraindítani, viszont akkor  minden adat törlődik. Ezért most ide leírom mennyi volt a szavazás állása és ki nyert ideiglenesen. Összesen 67 szavazat érkezett. És a szavazás 2012.07.25 17:00-ig tartott.
  1. Aang 31 leadott szavazat
  2. Korra 25 leadott szavazat
  3. Kiyoshi 6 leadott szavazat
  4. Roku 5 leadott szavazat
  5. Kuruk és Yangchen 0 szavazat
"Érdekes" hogy Aang nyert, nem is kevéssel... bár hogy Aang nyert annyira nem érdekes, inkább hogy mennyivel, de mivel még sokan nem látták Korrát, ugyanis még nem ment le magyar szinkronnal ezért azt gondolom még lehet ebből szoros verseny:D
Szóval ma augusztus 11.-én újraindítom a szavazást, azoktól elnézést kérek, akik már leadták szavazatuk és még egyszer le "kell" adniuk, hogy kedvencük mellett voksolhassanak.

2012. augusztus 7., kedd

Korra vs Aang...!

Tudjátok készültem rá hogy akarok egy ilyet írni... egy ilyen összehasonlítást...Hát meggondoltam magam...
Elkezdtem összehasonlítási pontokat írni, miben jobb Korra, miben Aang legendája, körülbelül két lapot telefirkáltam fontos pontokkal, dolgokkal amiket nem szabad kihagynom, véleménnyel, pro és kontra dolgokkal.(innen találtam ki azt a hülyeséget hogy ProKorra és hogy KorrtraXD) De egy kicsit ülepedett a dolog, félretettem a lapot. És mikor újra előszedtem, és elolvastam rájöttem, hogy mit is akarok én? Nem szép dolog volt tőlem hogy ilyet ígértem. Nem, nem az. Hogy miért is tántorodtam el ettől? Nos ezért:
  1. Aangnak láttam mind a 61 részét, mind a 3 évadját. Korrának csak 12!! része van még és csak az első évad. Nem lenne szép húzás, hogyha egy tartalmas hosszú sorozatot összehasonlítanánk egy minisorozattal, aminek még alig van része, és nem is úgy készültek, hogy több lesz, de hál'istennek lesz 54 része aminek nagyon nagyon örülök.
  2. Esetleg az Első évad kontra Első évad, de még ez se lenne túl jó.. 20rész kontra 12rész?? Bár lehet hogy akcióügyileg vagy végkifejlet ügyileg Korra "nyerne", de nem látom fairnek ezt sem.
  3. Aang története mind a 3 évaddal kerek, nem lehet széjjel darabolgatni úgy nagyon. Kell mind a 3 évad hogy megértsük az egészet. Így Korránál is érdemes megvárni minden évadot és úgy írni egyet, addig nem sok értelmét látom, mert lehet a következő évadban teljesen megváltozik a szereplő.. pl mint Zuko, évadról évadra változott.
Talán ezek azok a dolgok, amik miatt meggondoltam magam. Bárt van egy dolog amit Korra már vezet, és szerintem nem is fognak változtatni: GRAFIKA. Aangénál jobb. Aang legendájában a 3. könyvben véltem tényleg szép kidolgozást megtalálni, aprólékos rajzolást, bár legtöbbször ott is ügyeltek erre, a többi részekben, de Korra legendájában ez eléggé kitűnik, bár Aangnál is a fontosabb részeket kidolgozták, és szép látványt láthattunk a képernyőn.
Aang legendája magasra tette a mércét. Az alkotók nehéz helyzetben vannak, folytathatták volna Aang történetét, de ehelyett Korrára váltottak. Innen nekik csak nehezebb. A rajongók már megszoktak egy színvonalat, egy cselekménysűrűséget, izgalmasságot, (pl Aangnál csak a 3.könyvben lássuk meg Ozai arcát, addig is feszültséget kelt bennünk hogy vajon ki lehet a gonosz? Hogy néz ki?), Korránál ilyen csak Amonnál van, de hát őróla is hamar lekerült a maszk. Tehát Aangot nehéz überelni, hisz csodálatra méltó tetteit nehéz túlszárnyalni. Korrának ez nem sikerült eddig, de még igencsak az elején van a története, viszont azt hiszem a "szintet" is tudja tartani. Remélem nem hagy alább az ő legendájának nagysága, és méltó utódja lesz Aangnak.
Tehát én ilyet nem fogok írni. Mindkettő arra a fantasztikus idomításra és kultúrára épül, amit nagyon szeretünk(mert tényleg innen indul ki minden), mindkettő egyedi, esetleg mikor már láttam MAGYARUL az összes részét Korrának, akkor ESETLEG megírok egy ilyet, de nemtudom hogy az oldal addig egyáltalán fennmarad-e, hisz az még sok idő...