2012. október 28., vasárnap

Rajzok

Most egy kicsivel több rajzot hoztam :D Ezek a képek még mindig elég kezdő munkák.

Ez az intro egyik híres, ismert képe. A képen Katara és Sokka látható, amint Sokka egy lámpást tart, és Katara félve a bátyjához simul, hogy biztonságban érezhesse magát a szörnyű időkben. Nem tudom szerintem ennek a képnek az eredeti sorozatban is nagyon jól sikerül átadni az érzéseket, amik akkor keringhetnek bennük.
Sokka, egy összevágott képen, mert a formát és az arckifejezését, másik-másik képről másoltam. tehát ezt így nem találhatod meg az eredeti sorozatban, ez egyedi. De azt hiszem sikerült Sokka jellemét lefirkantani.
Zuko herceg, mikor vesződik azon, hogy hogyan is halt meg a nagyapja, és ki adta azt az üzenetet és mit jelenthet. Vicces hogy ezt a rajzot is egy iskolai tanórán csináltam, még tavaly, amikor feleltettek. Olyan hibája van a képnek, hogy egy kicsit kicsi lett a szeme és hogy nem húztam ki eléggé a kontúrokat.(A papír hullámzódását, ne tudtam kibekkelni.


Avatar karkötő

Egy úgynevezett "gyöngyvarrás"(gyöngyszövés) technikával csináltam, ezt a karkötőt, melyre rá van írva fehérrel hogy AVATAR. Ez egy sokkal hosszadalmasabb munka, több időt és türelmet igényel.
Hozzávalók:
-Csukló szélességtől függő mennyiségű kék gyöngy (kb 100-150 db)
-kb 50 db fehér gyöngy
-Damil
-1.5 méter fonal
-Kapcsok az összeillesztéshez
-Rengeteg idő és türelem!(De megéri!)

Először megrajzoltam a terveket, és lemértem hogy körülbelül mekkora kell nekem a karomra. Már régebben is csináltam ilyen gyöngyszövést, így ahhoz mértem.
Mint látható több tervet is csináltam, de végül az elsőnél maradtam, noha ez nem zárja ki hogy a többit is meg fogom csinálni :D
Egy fa keretet készítettem(már régebben csináltam, de bármi hasonló is megteszi), amire feltekertem damilt. Ügyeltem hogy ugyanakkora távolságra legyenek a tekerések, ezért és bevonalkáztam és be is vagdostam gyöngynyi távolságra, hogy biztosabban bele menjenek a hurkok. Majd mikor ez megvolt szépen kiválogattam a gyöngyöket, és elkezdtem rá csinálni.

Ezt úgy kezdtem hogy rágörcsöltem a bal legszélső damilra a fonalat, majd ráhúztam 6 darab kék gyöngyöt. nagyon ajánlatos tűt használni a szövéshez! Miután rákerültek a gyöngyök, szépen áthúzta a "damil háló" ALATT, majd a gyöngyöket szépen az ujjammal alulról felnyomtam, hogy minden gyöngy beilleszkedjen a damilok közötti hézagokba. miután az összes gyöngy kitöltötte a helyeket, és erősen nyomtam az ujjammal alulról, felül visszafűztem a fonállal, itt például gyakorlatilag tű nélkül meg sem lehet csinálni. Mikor átfűztem a gyöngyökön a fonalat jól meg kell húzni. Tehát a cél hogy a gyöngyön kétszer menjen át a fonál, egyszer a damilok alatt és egyszer a damilok fölött.
Majd mikor már következik a minta akkor sorról sorra a minta szerint kicseréltem a kék gyöngyöket fehérre, és kis idő után már kezd körvonalazódni egy betű, majd az írás.
Mikor kész, le kell vágni a fa keretről, majd kapcsokat kell szerelni rá. nekem nem volt kapcsom, így egy másik megoldással kellet megcsinálni, azt inkább nem írom le, mert ha lett volna normális kapcsom jobban meg tudtam volna csinálni.
Alul a képen, van egy másik szövés is, ami sajnos kicsit elkezdett bomolni. Azon más milyen kapocs van mit az Avataroson.
Akik belevágnak: Nagyon sok sikert és türelmet hozzá! :)

2012. október 21., vasárnap

Videók

Újra hoztam pár igényes videót. Nézegessétek, élvezzétek! :)
Ez pedig az egyik naagy kedvencem, már elég régóta:D

2012. október 19., péntek

10 000 látogatás!

Ez a szám hihetetlen. Nem tudom el tudjátok-e képzelni, mit érez ilyenkor ez szerkesztő(persze akik szintén valamilyen oldal tulajdonosai vagy voltak tulajai, azok érthetnek leginkább). Ez az érzés az. amikor látod hogy az embereket érdekli az oldalad. Vagyis legalább azt, hogy igenis valaki rákattintott a linkre, igen is rákattintott a képre, hogy megnézhesse, és ide lyukad ki. Azt hogy mennyire tetszik az oldalad másoknak azt csak abból tudhatod meg hogy milyen visszajelzéseket kapsz, amit csak a beszédesebb látogatók tesznek. Annyira örülök neki, hogy ennyiszer megnézték az oldalt! Hatalmas KÖSZÖNET érte!!!

Egy-két érdekes adat, az eddigi látogatások során...

  • Google-on a legtöbbször Korra legendája címszóval kerestek és juttok el ide. De tetemes szám tartozik az "Avatar Aang legendája rajzok" alatt is. Egyszóval korra útján és a rajzaimon keresztül kerültök ide, és ez fantasztikus!
  • A legtöbbször nézett oldal eddig a Korra legendájából az I.Könyv - Levegő. Ebből az látszik, hogy Korra keresőszó erre a linkre utal.
  • 9320 magyar látogatás! Második helyen Szlovákiából rám találók állnak. Aztán Romániai látogatások.
Még egyszer  KÖSZÖNÖM és megpróbálom tartani a színvonalat a suli ellenére is, remélem továbbra is nézegetitek az oldalt, az újabb öltetek és alkotások már a küszöbön várnak! :)

2012. október 15., hétfő

Pasztell rajz

Igen lehet mondani, megint egy rajzzal jövök, viszont most mutatok egy másik technikát!

Nos, mint látszik ez nem a hagyományos Aang grafika amit megszokhattunk, vagy amit a legtöbb animében láthatunk. Direkt ilyen. Ezt az Aangot ugyanis egy róla készült körözési plakátról másoltam, viszont én mosolygóssá tettem, holott az eredeti képen elég megszeppent és szomorú.
Azt a technikát próbáltam leutánozni amit ott láttam, ugyan én nem festettem, mást használtam. Ugyanis ez a kép pasztellel készült. Nem vagyok nagy művelője, talán ez meg is látszik. A pasztellben az a nehéz, hogy nehéz a kicsi lyukakba használni és úgy elkenni.
Készülési folyamata pedig nem más, mint először ceruzával megrajzoltam, majd kiszíneztem és végül alkoholos filccel átrajzoltam a kontúrokat. Most nem csináltam árnyékolást, mert az eredetin sem volt. Talán egy kigúnyolása lehetne a körözési plakátnak, hisz Aang itt mosolyog, és nevet a tűzidomárokra :D