2013. február 20., szerda

Iskolai unatkozás

Lám megint megjelenek iskolai firkálással. Ha unatkozok a suliban például szünetben, olvasok vagy sudokuzok, rajzolni már ritkábban és inkább csak órán. Bár ha elfogy a sudoku, akkor kidekorálom. Ez mondjuk egy régebbi darab, de csak most tudtam feltölteni, mert most találtam meg. Nézzétek el azokat a (én csak úgy hívom "hirtelen hülyeség") mellékes értelmetlen kiegészítéseket. Az elég béna Makot és Zukot nézzétek el nekem, de Mako a gyengém... gyakorolnom kéne őt is nem csak a sálját lerajzolni^^

2013. február 18., hétfő

Rajzórai feladat

Rajzórai feladatnak kaptuk meg, hogy készítsünk maszkot. Lehetett rajzolni és vett, emberi formájú kartonra festeni is. Egyből beugrott hogy én meg akarom Amon maszkját csinálni, de aztán beugrott, hogy az a rajztanáromnak nem felelne meg. Ő nem tudja azokat a háttérérzelmeket, amiket én átélem a sorozatnézése közben. Nem ugrik be neki az az alak, az a hang, az a karakter, az az elvetemült gonosz elme akit én a vásznon láttam. Alapvetően a maszkja nem túl bonyolult, épp ezért ha lerajzolom, akkor a tanár visszadobja "tudsz te ennél jobbat is" címszóval, vagy ad rá egy gyenge jegyet.
Hosszas tervezgetések után beugrott a kék szellem, így végül emellett maradtam. Sajnos nem volt sok időm az elkészítésre, mivel szorított a határidő. Ezért elmaradt az árnyékolás, és látszik is rajta, hogy elsietett munka. Nem életem festése(főleg hogy bénán festek), de mivel abszolúte avatar ihlette, szerintem motivációként is hathat esetleg egy ilyesmi maszk elkészítéséhez:)

Az Amon maszk elkészítéséről még nem mondtam le! Az, hogy rajzórára nem viszem be, az nem jelenti azt, hogy a magam szórakoztatására nem készíthetem el!

2013. február 15., péntek

Vélemény, Életjel

Igen még élek, csak éppen az elmúlt időben nem voltam túl aktív. ezúton is bocsánat ezért a kellemetlenségért, hogy nem jelentkeztem, nem mutattam újdonságokat, nem tettem föl semmit. Gyakorlatilag ez az első bejegyzésem februárban pedig 15-ke van! Szégyenletes és gyalázatos ez egy blogírótól.
Volt Valentin-nap is, amit én személy szerint nem ünneplem mert egy divatünnepnek tartom, amelyet pénz hajkurászok találtak ki, hogy több pénzt tudjanak kihúzni az emberekből - és most jön a legszörnyűbb - a szereteten keresztül. A pároknak mindennap Valentin-nap, amikor együtt vannak, nem? Nem igazán akarom kiemelni ezt az ünnepet, bár Korrával és Makóval vagy Aang és Katarával össze lehetne kapcsolni a dolgokat, de nem akarok vegyíteni. Ezek az úgynevezett "ship"-ek(szó szerint hajók), igazából a párokra értendők, a felek közötti vonzódásra. Én nem vagyok valami nagy "shipper"(olyasvalaki aki rajong ezekért a párosításokért, esetleg újakat talál ki), inkább csak élvezem hogy történjenek a dolgok. Például a Makorra ship is nyilvánvaló volt már a második részben, hiába próbálták megijeszteni a Makorra fanokat Asamival, mert már az elején lehetett tudni mi lesz a vége. A Makorra párosítás egyesek szerint Zutara 2... hát nem is tudom ha belegondolunk van benne valami... A tűz-víz ellentét párosítás nem lépett be a képbe régebben, de Korránál igen.
Ha már itt tartunk, akkor nem mehetek el a sokak által kedvelt és támogatott Zutara páros mellett sem. Rengeteg érvet láttam, amiért Katarának Zukoval kéne összeborulni. Megmondom őszintén tényleg rendkívüli páros, ahogy azt páros bevetéseiken láthattuk, fantasztikusan dolgoznak össze(III.Könyv 16.rész - A déli kalózok), de képesek megnyílni egymás felé(II.Könyv 20.rész - Sorsok keresztútjai). Tényleg szép pár lettek volna. Tudom, hogy a készítőknek megvolt az oka amiért Aang esett szerelembe Katarával, és nem Zuko. A végkifejlet így is gyönyörű és csodálatos. Noha olvastam pletykákat arról, hogy eredetileg a Zutara párost tervezték be, de lehet ezt is csak egy lelkes fan találta ki.
És akkor íme egy Makorra Zutara videó:)
Igyekszek befejezni az elkezdett alkotásokat, és minél hamarabb feltenni őket:)