2013. július 25., csütörtök

Feljavítás

Sokszor ceruzával színezek, viszont ezek a képek kicsit sávosak lesznek. Egy régebbi rajzomat megpróbáltam feljavítani, ezen probléma eltüntetésével. Íme az eredmény:
Kattints rá a nagyobb méretért!

A technika egyszerű retus/elmosás/maszatolás volt. óvatos és aprólékos munkával lehet kis változást látni a képen.

Megérte feljavítani, vagy a jövőben nem érdemes ezzel foglalkozni?
Látszik a különbség, vagy elenyésző a változás?

2013. július 20., szombat

2. Könyv Trailer

A Korra második könyvének legelső trailere.
Mi az, amit tuti megkapunk ebben a könyvben? A fantasztikus látványt! Már most elvarázsoltak az audovizuális megoldások. És természetesen a fület csiklandozó zene, amit inkább nem taglalok mennyire kiválóan sikerült.

Avatar rajzolási technikák

Most kipróbáltam kicsit más technikákat, illetve egy kicsit változtattam a rajzoláson. 

Először teljesen a fejemből semmiféle segítség felhasználásával készítettem el kockás avagy négyzetrácsos lapon(kinek mi tetszik) ezeket a skicceket. talán látszik is Korra fején(oldalról) hogy egy kicsit mintha elcsúszott volna. A másik két egészalakost annyira nem dolgoztam ki, inkább csak a kockás füzet előnyeit érdemes nézni, mivel könyebb így megtartani az arányokat.

A másik "művészi" kép festékkel készült. Pontosabban vízfestékkel és félfamentes lapra. Az egészet úgy kezdtem "gyakoroljunk Korrát festeni", de aztán úgy megtetszett az a bal felső, hogy szépen kidolgoztam. Bár így is kicsit furcsa lett a szeme, ez sajnos szerintem a papír és a halvány festés miatt néz ki így ahogy. Pedig ugyanolyan mint az alsó szem, csak egy kicsit mintha összefolyna. A nyelvnyújtós Kora pedig,... hát magam sem tudom hogy az honnan jött. Talán Korra azt a tulajdonságát erősíti, hogy szereti áthágni a szabályokat és azt csinálni amit akar. Neki ne mondja meg senki mit csinál!:D


2013. július 1., hétfő

Szünet

Kellemes nyári szünetet minden diáknak, legyen akár általánosba járó vagy egyetemi, az érettségiknek is vége, a szemesztereknek is.

Így Júliusban előreláthatólag nem biztosan, de egy hétig nem leszek itthon(ezenkívül dolgozni fogok, szóval nem csücsülök itthon sokat). Ám mivel mostanában nem voltam valami túlzottan aktív(milyen kíméletesen fogalmaztam), pontosabban az utóbbi jó pár hónapban, igyekszem majd bepótolni. Kissé elhanyagoltam az oldalt. Sok minden összejött nekem így júniusban és májusban, de júliusban most már több időt akarok szakítani az oldalra és az alkotásra!
Az elmúlt időszak számomra rajzolási pöcegödör volt(elnézést a kifejezésért). Mostanában valahogy mindig valami más kötötte le a figyelmem, és észre se vettem milyen régen ültem le és fújtam ki a gőzt a rajzoláson keresztül. Ötletek mindig vannak, inkább a megvalósítás a probléma, bár sokszor az ihlet is hiányzik.
Egy rajzot ha törik ha szakad akkor is befejezek, még ha az eredmény nem  is lesz valami elviselhető. A másik régóta készülő dolog még merőben nincs kész, de talán az eddigi legkomolyabb munkám lesz, ha kész lesz. Ne árulok el többet, mert minél hamarabb fel akarom tenni!:)