2013. március 14., csütörtök

Állatvilág

Az Avatar sorozatokban, főleg Aang legendájában rengeteg ötletesebbnél ötletesebb, aranyosnál aranyosabb csodálatos vagy éppen veszélyes állatkeveréket láthatunk megjelenni a szemeink előtt. Ezek a a varázslatos lények megbabonázzák az embert.
Nézzük miféle fantasztikus kis teremtményekkel van dolgunk. Kezdjük szívünkhöz legközelebb álló apró barátokkal, Momóval és Pabbuval. Momo egy olyan egyedülálló értelmes kis haspók karakter, amit mindenki elfogadna, mint kis háziállatot. Én személy szerint az egyik legkedveltebb állatkák között tartom számon. Mindamellett, hogy meg annyiszor kimentette barátait a szorult helyzetekből, önfeláldozóan segített. Ez a kis repülő lemúr komoly érzelmeket táplál, például Appa iránt. Pabbu aki szintén egy haspók, egy iszonyatosan aranyos tűzmenyét. A hangja mikor megszólal, csak alátámasztja ezt, de Momo hangja is egyszerűen tökéletes. Például Momo és Appa hangját egy és ugyanaz ember adja. Furcsa mi? A kis apró jószág kattogós hangja és a hatalmas repülő bölény mély, bömbölése ugyanazon tüdőből származik.
Appa, Naga vagy éppen egy sárkány, mind egy Avatar állatsegédje. Appa egy hatalmas állat hatalmas szívvel, mindennél jobban szereti Aangot, és Aang is nagyon szereti őt. Sok mindenen átment, és legtöbbször ott volt a barátai harcinál, bár nagy termete miatt könnyebb felfedezni ezért sokszor bujtatni kellett. Naga pedig hányszor menti meg Korrát és barátait? Mindketten nagyon fontos szereplők.
És akkor szót kell ejtsek a többi (szerintem akár van száz) kitalált állatról. Az egészen aranyos teknőcskacsáktól, a veszélyes keselyűdarázsig, a teherbíró strucclovon és a zeneszerető borzvakondon át. Mégis mindegyik állat ahhoz képest, hogy egy úgymond egyveleg, több állatból összetett lény, mind elfogadható, nem túlságosan abszurd, és tökéletesen megfelel ebben a világban. Én imádom ezeket a kreációkat. Egyszerűen fantasztikus az angolnakutya, de én még imádom az unagit és még a shirsut is.
Itt egy link egy szerintem eléggé közismert oldalról, ami bemutat jó pár kreációt. Érdekes lehet azoknak, akik még nem találtak rá erre az alapos felsorolásra: LINK
Itt egy videó állatokról. Talán érthető miért olyan nehéz felsorolni őket, hisz olyan sokan vannak. A minősége sajnos nem a legjobb, de visszaadja az Avatar állatvilágának sokszínűségét.

Nincsenek megjegyzések: