2012. november 7., szerda

Ki lehet Lin apja?

Már régebben foglalkoztam ezzel a kérdéssel, de nem mélyültem bele nagyon. Megnézheted itt! Ekkor még azt reméltem hogy az I. könyvben megtudjuk, ki Toph nagy Ő-je. Nem így történt, ami lehet nem olyan nagy baj, mert így maradtak kérdések a második könyvre. Rengeteg helyen olvasom, hogy "Ki lehet Lin apja?" Vagy csomó képet látok ami erről szól. Van ami viccesen fogja fel, van ami elgondolkodtat, van ami csak szimplán találgat.

Vegyük sorra a lehetséges jelölteket:
Sokka: Annyi biztos, hogy ő az első számú jelölt. Hogy miért? Mert Toph érzett valamit iránta, csak néhol mutatta ki az érzéseit. Ezenfelül nagyon jóban voltak. Vannak pletykák, hogy Tophnak tényleg volt viszonya Sokkával, de akkor felvetül a kérdés mi lett Sukival? Vagy hogy Sokka ilyen gyorsan túl van Yuen? Habzsolja a lányokat? Sokan egyértelműen a "Tokka" párosra voksolnak ha Lin apjáról van szó, mégis ebben nem lehetünk 100%-ig biztosak.
Zuko: Kizárható, mert tudjuk az ő lánya a Tűz ura, Korra Avatar élete alatt. Zukonak Mai volt a barátnője az évad végén, és nem úgy tűnt mint akik szakítani fognak, hanem őszintén szeretik egymást. Zuko pedig nem hiszem hogy megcsalta volna Mait egyszer is, hiába volt Toph-fal is jóban.
Haru: Ő is lehetséges, noha idősebb mint Toph jó pár évvel, be kell látnunk nem kizárható. Nem látjuk a vásznon őket sokat beszélgetni, de ki tudja milyen viszony alakult ki közöttük. Az invázió kezdetekor találkoznak egymással először, majd a Nyugati Levegőtemplomban is együtt táboroznak.
Teo: Szintén az inváziókor találkoznak először és a Nyugati Levegőtemplomban töltenek el jó pár napot/hetet. Nem zárnám őt se ki, noha Teo levegőidomár gondolkodása nem éppen jön össze Toph "Légy olyan mint a szikla" felfogásával, de ki tudja... az ellentétek vonzzák egymást.
Herceg: lehet hogy fiatalabb(Aang is fiatalabb Kataránál...), mégis voltak közös pillanataik, mint például amikor kölcsönadja a sisakját, amikor a tengeralattjárókban Tophnak nem bírja a gyomra az utazást.
Colos: Ba Sing Seben találkoznak először, együtt teszik el láb alól Long Fenget. Nem tartom valószínűnek a párosukat.
Ismeretlen: Toph megismert valakit aki megdobogtatta a szívét? Vagy az apja erőltetett egy házasságot rá? Esetleg egy kis mellékszereplő a történet során? Él-e még az apa?

Reméljük kiderül kire is ütött még Lin, Toph mellett :D

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Aang nem is fiatalabb Kataránál.
Hiszen Aang 100 évig a jéghegyben sínylődött.Aang 112 éves Katara Kb
15-17