2012. június 17., vasárnap

Korra legendája 10.rész

Online néz meg mielőtt elolvasnád! LINK (angol, felirattal)
Ez a rész fantasztikus és bombasztikus volt! Ámbár szomorú és ijesztő is... na meg feszültségkeltő és meglepő.
Először is... Korra betegeskedik ugyan, de végül is felgyógyul. Asami pedig "végre" kezdi észrevenni a dolgot és kezd megjegyzéseket tenni, Makonak. Makor nem tudja valami szépen menteni a helyzetet. Lehet, hogy nem is nagyon akarja. Mindenesetre az, hogy elnapolja, hogy majd máskor beszéljünk, az tisztára olyan mint mikor Katara mondja Aangnak, hogy most ne jó az időzítés... "Aang nem is tudom... Azért mert most háború van és egész más dolgokkal kell foglalkoznunk. Nem megfelelő az idő." 
Tenzin pedig megkéri Lint hogy vigyázzon a családjára,amíg ő elmegy a tanácskozásra. Hát igen egy kicsit kínos lehet neki, hisz az exét kéri meg hogy vigyázzon az új kapcsolatából született gyerekeire. Mindenesetre Lin jó fej és elvállalja mint egy régi barát.
Bár az kész, ahogy Meelot viszi miután rásózta Pema, hogy fürdesse megxD Hát igen... Lin nem erre "szerződtetett". Meelonak kakilnia kell de nagyon! Jobb ha sietsz Lin! :D

Tenzint közben megpróbálják szépen elkapni, de hát egy érdekes dologgal sikerül kikerülnie a támadásokat, és észrevenni a veszélyt. Valószínűleg a szakállát és úgy tudja belőne, hogy addig fésüli, míg az elektromos töltésekkel lesz teli, és ezért áll úgy ahogy.  Így pedig könnyű észrevenni ha egy elektromos tárgy van a közelben, mert az elektromos dolgok ugyan taszíthatják vagy vonzzák egymást, mert mágnesen teret...ez már fizika és nem akarok nagyon belemenni xD
Közben Korráék , vagy ha fogalmazhatok így az Avatar-csapat, megtudják a szörnyű igazságot, a várost megtámadták. Ezért elindulnak a városba azzal a kocsival amit Korra "szépen" leparkoltatott. És ugye Asami megjegyzése egy kicsit talál... bár Korra nem ért semmit, pedig azért gondolkozhatna... neki most nagyon jó, hogy Mako vele sokat foglalkozik, de közbe nem gondol Asamira.
Közben elmegy Tenzin Saikhanhoz. És most már tökre bírom Saikhant. Végre belátta hogy ő is csak egy bábu volt és most a saját lábára kell állnia. Tenzin küld egy üzenetet a Köztársasági Város hadseregének? Azt hiszem előbb is kellett volna mindenről tudósítani őket és legalább a közelbe hívni őrjáratozni. Na de mindegy az üzenet elment, csakhogy közbe megtámadják a parancsnokságot. Tenzin enyhén király ötlettel áll elő, bár emlékeztet egy kisit Aaang legendájából a kígyó átjáróra. Bár akkor víz alatt mentek, de ott is pár embert kellet átvinni. és megint azok a robotok! Egyébként azok a robotok engem nagyon emlékeztetnek a Avatar (a kék lényes)-ban a járó robotokra... de azért jó sok mindenben különböznek, például itt nincs lőszer. Ez érdekes! Bár minek az, ha van idomítás. Szóval a robotok könnyűszerrel kiiktatják Saikhant és katonáit, és Tenzint is egy kis idő után kiütik. DE ekkor jön a z Avatar csapat és lecsap! Sikeresen elintézik a robotokat, de csak utána veszik észre hogy nagyobb a baj mint gondolták. Megtámadták a Levegő Templom szigetét. Mako, "áramvisszairányítás"-tól én kész voltam. Vagy talán ezt is megtanítják a tűzidomároknak? Vagy saját maga jött rá?
A szigeten Lin már várja a a chi-blokkolókat. Pema babája aztán tud időzíteni! Aranyos volt ahogy Meelo: "Még ne gyere baba!" Lin hihetetlenül jól harccol, de ő sem bír el a túlerővel. A légidomár gyerekek meg egyszerűen hihetetlenek! Szuperül "elnáspángolták" a "gonosz fickókat". Jinora: "Hagyjátok békén az apum exét!" SzakadtamXD Meelo a pukizós módszere, pukizással intézi el a betolakodókat... istenem...xDD
Közben megjön Tenzin, és látja hogy biztonságban vannak a gyerekei. Pemának közben megszületik a gyermeke aki Rohannak neveznek el. Milyen szép név egy ilyen szép gyereknek. Nekem Rohan szemei fogtak meg. Gyönyörű!
Kíváncsi vagyok vajon a Rohan mit is jelenthet...
 Ám Tezinnek igaza van. El kell menniük minél messzebbre a Várostól ahol biztonságban lehetnek. Korrának ez nehéz lehet, hisz természetéből fogva ő az a fajta aki sosem adja fel és sohasem hátrál meg, de most muszáj. Lin mondja hogy: "Te és a családod az utolsó légidomárok. Nem hagyom hogy Amon elvegye a képességeteket." Úgy látszik előbbre helyezi a világ sorsát,mint a magáét. Ilyen egy jó parancsnok.
Korráék elindulnak Nagán, és azt mondja Bolin hogy a bajszos ember... Mert ugye jön Amon egyik kedvenc chi-blokkolója és áramos ügynöke. Bolin kezd egyre jobban Sokkára hasonlítani... remélem nem lesz Sokka2, mert én elvárnám hogy valami újat mutassanak a készítők. Naga a legjobb! Jól odasóz egyet a csávónak és már mennek is tovább.
Közben Tenzin is elindul Oogien. Ám a léghajók utánuk indulnak... valószínűleg csak Tenzin és Lin miatt törtek be a szigetre. Na de amit Lin tesz! AZ egyszerűen leírhatatlan. Még talán túl is tesz az anyján. TALÁN. "Bármi is történik velem, ne forduljatok vissza." Ennél drámaibb mondatot így a rész vége felé. Ki sem lehetett volna jobbat találni. Feláldozza magát Tenzin családjáért. Biztos hogy Tenzin nem akárki az életében. Mély nyomot hogy a lelkében és szívében.
Könnyűszerrel elintézi az egyik léghajót, de a másiknál a chi.blokkolók lekötözik. Meelo mondja: "Az a hölgy az én hősöm." Annyira megszerettem Lint, hogy az, amit Amon tesz vele, az egyszerűen annyira szomorú. De emelt fővel, veszti el a képességét. Ő egy hős. Nem egy besúgó aki ahhoz áll ahonnan fúj a szél. Még akkor sem fog segíteni Amonnak, mikor alkut ajánl neki. Belenyugszik a sorsába. Egyszerűen túl jó volt ez a jelenet. Tökéletesen eltalált zene hozzá, az idő és az egész, ahogy meg van csinálva. Szomorú, drámai, de gyönyörű befejezés. És a gyönyörűt nem arra értem hogy elvették Lin képességét mert az szörnyű és borzalmas történés volt, de ahogy az embert megérinti, ahogy elérik, hogy az embert megérintse, az egyszerűen..... NINCSENEK IS ERRE SZAVAK!
Asamitól már félek. Túl sunyin néz. Amikor Amon mondta hogy visszakapod a lányodat... nagyon remélem hogy nem fogják kihasználni a konfliktust ami Mako és közte van! Nem akarom hallani azt a mondatot hogy "Az idomárok elvszik a szeretteinket! nézd meg az Avatár elvette a szerettedet! Apádtól a feleségét is idomárok vették el!" Még csak hasonlót sem akarok hallani!
És az utolsó felvonás a részben a tábornok. Ő a meglepi szerintem. Én nem számítottam egy új szereplőre.
De szinte biztos vagyok benne, hogy Zuko benne van a dologban. Annyira hasonlít rá. Vagy a fia vagy unokája. Bár szerintem a fia. Irohnak nevezi el a fiát. Milyen szép gesztus. Akárcsak mint Katara a lányát Kyanak. Bár a Nick holnapján azt olvashatjuk, hogy Zuko a lányára hagyta a Tűz ura címet. Lehetséges hogy van egy fia, akit a Köztársasági Város Tábornokává nevezett ki? Mindenesetre Iroh tábornok elég fiatal. Fiatalabb mint Tenzin vagy Lin. Lehet hogy egy későbbi születésű gyermek...
És egy kisebb haderőt is összegyűjtött. Egy kisebb?! Egy hatalmas vízi flottát! modern felszereltségekkel. Amon készülj mert jön Iroh tábornok!(vagy ezt jobb ha Amon nem tudja?:D)

Remélem érhetően fogalmaztam, kevés hibát ejtettem(noha mindig átnézem), és tetszett az elemzésem! Most kivételesen sok idézetet írtam bele ebbe a bejegyzésbe. 
Összefoglalóan: Imádtam ezt a részt!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Zuko-nak csak egy lánya van, (II.)Iroh generális pedig az unokája. :)

Yoi írta...

Igen erre aztán utólag én is rájöttem :D