2012. június 29., péntek

Korra legendája 11-12.rész

11.rész:Video
12.rész:Video
Mielőtt elolvasod inkább nézd meg! : )
Azt hogy honnan szerezték Korraék a chi-blokoló ruhát nem tudom, de nem lehetett annyira nehéz. Sato nagy-nagy vezetője lett az Egyenlőségpárti mozgalomnak. Eléggé elborult az elméje. Ugye megbújnak a "Bozótos" embernél.. Mako bókol Korrának de végül is Korra "állítja le". Ő sem tudja nagyon mit akar, és gondolom ő is tudja az időzítés sem a legjobb, hogy most ezen rágódjon. Egész más dolgok járnak most a fejében, nem kell hogy még Mako is bonyolítsa a helyzetet
Utána megjön Iroh. És persze természetesen tudott erről Amon... Elég durván vereséget szenved Iroh flottája a harcban, de hát nem voltak felkészülve erre. Korra kimenti a vízből és elviszi őt a "bázisukra". Iroh karaktere szimptaikus. Fiatal kora ellenére nagyon bölcs és magabiztos. Valószínűleg ezért nevezték el Irohnak. Nekem az ő tűzidomítása nagyon tetszik. Olyan "hagyományos". Mert pl Makoé már pro-idomítás. Abban már én nem látom a régi módszert, ettől függetlenül hasonlít rá. Ééés kinek küld üzenetet? Buminak! Most már csak azt sajnálom hogy valamilyen úton-módon Kya-t nem értesítik.
Korra úgy dönt hogy szembenéz. Nem is a makacs és bátor Korra lenne az ha nem tenné ezt. Mako meg ugye vele megy... És Asami... fogalmam sincs mi lesz a Masami párossal. Remélem ebből többet kapunk a következő évadban, vagy hogy lezárják vagy még próbálkoznak? Én azt bírnám ha Asami mondjuk Iroh felé kezdene... nyitni.. :D Hogy szépen fogalmazzak.:D... És a szomorú búcsú... annyira bírom ezt a testvérpárt! Nagyon összetartóak!
Korra és Mako elmennek a Levegő Templom-szigetre, hogy ott bevárják Amont és megtámadják. És felmennek a padlásra ahol megtalálják Tarrlokot... azt a Tarrlokot, aki mint kiderül Amon TESTVÉRE! Hát ez aztán a fordulat!!! Sokat gondolkoztam hogy ki lehet Amon, de ez, erre még én se gondoltam!
Tarrlok elmeséli mi történt vele és a testvérével, Noatakkal. A legszomorúbb és legszörnyűbb történet. De elég sok kérdésre választ ad. Ezért lett hát Noatakból Amon. Az apja miatt. El kell foglalnia a várost és végezni az Avatarral. Ez as sorsa legalábbis az apja szerint. Valószínűleg a sok egyedül töltött idő és a magány miatt ment el így az esze hogy úgy érezte ezt neki meg kell tennie, noha fellázadt az apja ellen. Annak viszont örülök hogy Tarrlok belátta a tettei szörnyűségét, és bocsánatot kért. Biztos a cellában töltött napok neki is segítettek hogy rájöjjön egy-két dologra.
És itt lett vége a 11.résznek. örülök hogy volt egy hét kihagyás még régebben, mert itt félbehagyni és következő szombaton folytatni kész agyhalál lett volna.
Bolin, Asami, és Iroh elindulnak a repülőgép felszállópályához Nagán. Érdekes hogy Pabbu hol felbukkan hol pedig eltűnik. Hol ott van Naga fején hol nem látni sehol se.
A kerítés nélküli oszlopok, azok hát... szóval azokra nem lehet felkészülni. Hiroshi, viszont tudta hogy értesítették Bumit... Túl jó lenne ha nem így lett volna. Iroh feje mikor mondja Bolin hogy ő nem fémidomár... áá XD Na de jön Naga... ez a jegesmedve kutya annyiszor húzta ki a bajból a barátait hogy egy kitüntetést is érdemelne!
Majd Bolin Nagán, Asami és mega-tankban, és Iroh egy elkobzott repülővel indul egy kis "őrjáratra".
Korra közben megpróbálja leleplezni Amont de nem sikerül. Valószínű, hogy AMon amúgy is le akarta venni a maszkját, hogy megmutassa a tömegeknek. Ezért az Avatar vádaskodása még kapóra is jött. Na de hogy végül elfogta Tenzint és a gyerekit! Én nem tudom, milyen léghajójuk lehet azoknak de ez már aztán nem igazság! Korra harcba száll Amonnal és gyorsan kiszabadítja Tenzint. Tenzin meg jól lefújja Amont a színpadról. A levegő elől nem tudsz kitérni Amon! Szerencsére Tenzin kitudja majd vinni a gyerekeket és Amon pedig Korráékkal foglalkozik. Elég butaság elbújni és véridomító elől. Mivel a vízidomárok képesek olyan vizet is irányítani amit nem is látnak. Így Amon is könnyűszerrel előhúzza Korrát a rejtekhelyéről. És el veszi az idomítását! ilyenkor miért nem lép Avatar állapotba? Az egy védekező állapot is nem? Simán elküldhette volna Amont a fenébe... bár lehet ehhez az kell hogy megnyíljon a spirituális dolgok felé.
Aztán Iroh zuhanása és repülőkön "ugrálása", kicsit csinálja jól! Tud valamit ez a srác! És szerintem őt nagyon felvilágosították az Aang-beli időkről, hisz elég sokat tud ezekről, no meg nagyon büszke rájuk és tiszteli a nagyapáját, és őseit. Közbe Bolin alkot a repülőgép-felszállópályán, majd naga menti meg a robotoktól.
Ééés Asami vs Hiroshi párbaj. Apa kontra lánya! A családi harcok sose szépek... Szerencsére Asami szorult helyzetéből Bolin hoz megnyugvást. Végül is Asami iktatja ki az apját. Az apja teljesen megváltozhatott. A düh és a szörnyűségek irányítják tetteit..
Na és Korra... Miután vele végzett jött a tábornoka Amonnak... még a végén megszeretem azt az embert is! Bár ha igazán segíteni akart volna Korráéknak akkor lesből lecsap, de hát mindegy. Mako húzása túl jó volt. tényleg remek idomár. Mi az hogy remek... fantasztikus! A szökési kísérletet ne is értem Amon hogy tudta megakadályozni. Egy áramütéstől ami ráadásul ilyen sokáig tart, nem kel fel az ember ilyen gyorsan... És Korra! Csak megtanult levegőt idomítani! Bár a technikája abszolút nem nyűgözött le...Abszolút... Végül is leleplezik Amont a követői előtt-hisz vízidomítással jön ki a vízből-, majd nem tudják elkapni, hanem megszökik előlük.
Aztán jön Bumi, de előtte Bolin rossz időzítése.XD Most már értem hogy miért lett Bumi a neve... : D Tenzin reakciója a testvérére...XD Ezek szerint kiskorukban is mondhatni ő vigyázott Bumira.
Ééés elmennek Katarához a Déli-sarkra. Hátha Katara meg tudja gyógyítani Korrát. És kint várakoznak a többiek.... hát azért én örültem volna neki ha ott lett volna Iroh is, de őt valószínűsítem jelenleg ápolják és gyógyítják... Katarának nem sikerül visszaadni az erejét. Lin nem úgy beszél mintha valaha Katara lett volna a kedvese anyukája... "anyósa". SZEGÉNY KORRA!! Hogy legyen így Avatar ha nincs meg az ereje nagy része? Szerintem úgy érzi magát mint valaha Aang. Kudarcot vallott. Nem érzi magát méltónak az Avatar névre. Végül is Mako próbálkozása hogy felvidítsa, meg azért egy komoly és őszinte vallomás is, szép, de Tenzinnek igaza van időt kell neki hagyni.
Korra egyedül marad és sír. Ebben a helyzetben megértem. Én is alig bírtam hogy el ne sírjam magam. Olyan szomorúság ás bánat gyülemlett fel benne, hogy ne bírta tovább eltört a mécses. Ám ekkor felbukkant egy levegőidomár, akiről azt hinnénk Tenzin, de mégsem! És itt csillan fel a remény! Aang az! És amit mondd, egyszerre tölt el izgalom és félelem... De mégis amit tesz... Korra, Aang ott él benned, ha segítségre van szükséged ő megjelenik hívásodra! (Ám ott az Avatar "gyülekezetnél" Roku feje borzalmas! Nem is hasonlít! : S) Annyira meghitt lett a vége! És a zene! Újra halljuk felcsendülni a már Aang legendájából megismert dallamot ami mást sem jelenthet mint az Avatar állapotot! Nos itt is elfogott a sírhatnék. Bár az egy kicsit zavart, hogy az összes eddigi Avatar szeme kékes Korrának mégis sárgás árnyalatú... Miéért? :'( Na és Mako.. jó kérdés hogy tudott ennyi idő alatt odaérni, hogy Korra is Nagan jött olyan messzi lehet... Mindenesetre a Makorra pillanat nálam megért egy könnycseppet. Ilyenkor már nem tudtam mit kezdeni magammal annyira kész voltam, de még egy jelenet következett, Korra visszaadja a képességét Linnek. Tenzin elképedve néz, Katara mosolyog és ez jelent valamit.. :D
És az utolsó két szó: "Avatar Korra" Ez teszi rá az i re a pontot. És már nem is tudom hanyadjára de újra sírhatnékom lett. Érzelmileg teljesen tökéletes vég...

Sajnálom hogy végül is nem tudtuk meg biztosra hogy veszi el Amon a képességeket. Mert nem százas hogy véridomítással.. bár mi mással... Na igen ő meg egy kicsit elszállt az agya elég nehéz rajta kiigazodni.
Meg van egy kis zavar...  Akkor most Korra úgy lépett be az Avatar állapotba, hogy tudta irányítani azt? Ahhoz meg kéne nyitnia mind a hét csakráját...
És még sajnálom hogy így felgyorsították a történetet. Sokkal több résznek jobban örültem volna, sokkal élvezhetőbb lett volna a cselekmény, és nem sűrítik így be a végére... Bár hogyha Mike és Bryan csak ennyi részt kaptak meg akkor nincs mit tenni.

Imádtam Korra legendáját! És várom a következő évadot!

Nincsenek megjegyzések: