2012. június 10., vasárnap

Korra legendája 9. rész

Szerencsére feliratosan is meg tudtam nézni, és ez a rész...
Szuper-hiper Fantasztikusan, Hihetetlenül, Ámulatba ejtően, Csodálatosan, Bombasztikusan király volt! (A szuper-hiper jelző csakis Sokka miatt! :D)
Angolul itt a link online megnézéshez, azoknak akik még nem látták: Link (angol!)
Huhh... hát hol is kezdjem... Tarrlok elviszi Korrát a hegyekbe, ami tulajdonképp nincs is olyan messze a Köztársasági Várostól, hisz egy éjszaka alatt megjárja az oda-vissza utat. Az, hogy egy fémdobozba zárja az már elgondolkodtatóbb. Készült már erre? Készült arra hogy elfogja Korrát? Ha nem akkor kinek készítette azt a dobozt? Az, hogy utána hazudik a hatóságoknak az abszolút nem meglepő. Az, hogy az Egyenlőségiekre fogja az pedig merőben rossz. Egy ilyen számító alak gondolhatna a következményekre, hogy az Egyenlőségiek ezt nem fogják annyiban hagyni. Hazudik a sajtónak, a rendőrségnek, Tenzinnek és mindenki másnak.
Lin tiszta anyja. Le se tagadhatná. Megsérült, de elindul a törvényt megszegve kiszabadítani a rabokat. Elindulnak megmenti a barátját, az Avatart. Bolin slicces ügye egyszerűen túl jó! Én szakadtam rajta! : D
Mako valahogy egy másik oldalát mutatja meg most. Rettentően aggódik Korraáért. És ezt Asami is észreveszi! Ó istenem Bolin meg hát kikotyogja hogy volt egy csók közöttük... hát hiába Bolin nem tudsz füllenteni! És igen Asami kezd rájönni a dologra, hogy Mako két tűz közé keveredett és az ő "parazsa" elég rosszul áll. Mindenesetre imádtam az akciójeleneteket a Börtönben és az alagutakban. És végül is csak rájönnek arra,hogy Tarrlok a ludas mindenért! (noha ezt egy chi-blokkoló nem annyira szívleli, főleg hogy tűzzel egy kicsit meg akarják égetni)
Mindeközben Korra meditál. Mondjuk gondoljunk bele, mit csináljon. Be van zárva egy fémdobozba, nem tud kiszabadulni, ezért pánikolás helyett meditál! Okos gondolat! "Igazi Avatarra való gondolat!". És végre előttünk is megmutatkozik a történet, mi is történt azon a tárgyaláson és ki miért volt ott... Sokka még mindig olyan jó fej, mint volt, és Toph még mindig gúnyos megjegyzéseket tesz, mint régen! Hiába az alapvető tulajdonságaik megmaradtak: D Imádom ezeket a szereplőket.
Majd a tanácsteremben Tenzin elmondja hogy tudnak az ő kis titkáról(és ezalatt most Korrát értem). Tarrlok meg se lepődök hogy persze tagad mindent. Az hogy a segítője, a talpnyalója köp Tarrlok ellen, az számomra meglepő. Bár én erről a szereplőről ne nagyon tudtam eldönteni a nemét. Lehet egy kis szontyola hölgyemény vagy egy kis lányos férfi.>,< Na de hogy azért tartsa a száját Tarrlok mellett, mert az véridomító és ezzel fenyegeti, ez elég undorító dolog. mindenesetre lebukik Tarrlok és kiderülnek az ő mélyen eldugdosott dolgai.
Viszont meggondolatlanság Tenzintől és Lintől is harca hívni őt. Azt hittem Linnek van annyi esze hogy azonnal lefogja de hát nem... Ezt ők bánták meg. Véridomító ellen nem sokat érnek.
Ez az ébresztés meg egyszerűen..ááh:D xD
Korra rájön hogy Tarrlok Yakone fia, és hogy Aang hogy vette el a képességét Yakone-nak. megérti hogy erre akarta Aang figyelmeztetni őt. Mindehhez az kellett, hogy elraboljanak és egy fémdobozba zárjanak Korra?  Érdekes nálad előhozni a spirituális dolgokat...
Tarrlok vissza megy ugye Korrához, és kiket talál majd ott? Szinte nem is meglepő hogy előjön Amon, azok után hogy rájuk hárította azt amit nem is ők tettek, hát ezt megbosszulja és szépen elveszi a képességét Tarrloknak. Na de hogy! Ellenáll a véridomításnak! Ki ez az ember? Vagy lehet nem is ember hanem valami félig szellem.. na én ezt már nem tudom, ez is kiderül a történet végére! Mindenesetre rendíthetetlen lelke van...De utána vajhon hova viszi? Minek kell neki egy nem-idomár aki ellne dolgozott? Korrát megint lebecsülik mint Aangot... nem tudom mindenki azt hiszi hogy az Avatar egy senki, egy nem túl észlény aki csak tud idomítani több elemet?  Tanuljátok meg nem lebecsülni való! És ezt innen üzennem Ozainak, Amonnak és Yakonenak! xD
És Naga! A megmentő! Annyira okos egy állat és "jó kislány". Már kezdtem félni hogy Korra ott marad a hóban védtelenül és fázva. Hál'istennek viszonylag gyorsan megtalálják Korrát Tenzinék(mondjuk egy égi bölénnyel ne is nehéz) Lin és Tenzin kérdésáradatot zúdít Korrára, ám Mako közbelép és a végére kapunk egy Makorra pillanatot. Asami szerintem belátta hogy neki semmi dolga nincs Mako és Korra között. Noha ez fáj neki, és szegényt én is sajnálom, de így lesz a legjobb mindenkinek. Gondoljunk bele mennyire megfordult a élete! Apja egy Egyenlőségi, mindenben amiben eddig hitt az hazugság, elvesztette a régi életét, és most úgy tűnik az egyetlen számára ki még érdemleges, Mako, az is elhagyja... kíváncsi leszek tesz-e megjegyzést erről a későbbiekben.


Tehát ez a rész fantasztikus volt! Iszonyat ijesztő, akciós de ugyanakkor vicces és romantikus is.


Elnézést kérek hogy ilyen "hosszúra" sikeredett(habár ez a rész megérdemli), elnézést kérek az esetleges hibákért is!

Nincsenek megjegyzések: