2012. augusztus 19., vasárnap

Mit lehet várni Korra második könyvétől?

Nos először is szögezzük le hol fejeződött be az előző...
Korrának megjelenik Aang és visszaadja a képességét amit Amon/Noatak vett el, akiről Korra nem tudja hogy már nem él. Korra és Mako bevallják egymásnak az érzelmeiket, Korra visszaadja Lin képességét.

Először is amit biztosra tudunk, az ellensége Korrának ebben az évadban egy szellem lesz, és láthatunk majd képeket a modernebb víz törzséről. De azt, hogy az új szereplőknek mennyire lesz benne szerepük, azt nem tudjuk. Nézzük csak milyen történések lehetnek a következő könyvben amit az első könyv von maga után.
Korra gondolom visszaadja a legtöbb embernek a képességét, akinek elvette Amon. Itt vetül fel a kérdés, hogy Tahnonak is? Kíváncsi leszek ez milyen csavart alakít ki, mert ugyan Korra látta a megtört Tahno, ám az miután visszakapta erejét visszatér régi önmagához? De Korra még nem nagyon érte el a spirituális énjét az Avatar állapotról pedig szerintem alig tud, ideje megtanulnia azt kezelni és használni. Na és ő és Mako, naagy tinidrámáknak nézünk elébe. Mako ha otthagyja Asamit, akármennyire is erős az a lány, mert hihetetlenül az, azért kinézek belőle egy veszekedést. Asaminak ott van az apja egész vállalata, az ő kezében nyugszik egy is nagy teher és azt hiszem meg kell birkóznia vele, hisz a Satomobilnak nagy keresete van. Na de vissza Makohoz. Mako elkanyarodik a Pro-idomítástól, szerintem egészen másfelé veszi az irányt. A lényeg ami a lényeg végre hozza egyenesbe szerelmi életét, és ne verjen át több lányt! És ki ne hagyjam Bolint. Ő és Pabbu folytatják a Pro-idomítást, egy új Tűzmenyétek csapattal, ám annak korántsem lesz akkora sikere mint az előzőnek. És a többi szereplő... Lin gondolom újra parancsnok lesz és szépen minden egyenlőségi tábort ami még maradt leszámolja. Tenzin tovább él immáron 4 gyerekével, de mindenesetre még mindig tanítja az ifjú Avatart. Na meg ott van még Bumi is akiből nagyon remélem többet kapunk a 2.évadban. Iroh gondolom elszámolja a flotta veszteségeit, aztán hogy előbukkan-e a második könyvben, azt nem tudom, de nagyon remélem.

Szóóóval naagy tinidrámáknak nézünk elébe, további gondoknak és leginkább a szellemi oldal megismerését fogjuk átélni, hisz a könyv neve is Spirit Ezen felül nagyon remélem hogy sokkal jobban megismerjük a szereplők múltját. Tudom hogy a múltban nem érdemes áskálódni, de mégis mitől lettek azok akik? Na és Korra? Tisztázzuk már le ezt az Avatar állapot kérdést!

Itt egy video a második könyvről, ez is ugyan egy béta skicc verzió de több mint a semmi, mégis egy-két gondolatommal nem talál megnyugvást. Korra itt tökéletesen tudja irányítani az Avatar állapotot... na ez azért furcsa mert ezt még Aangnak is nehéz volt elérni pedig ő spirituálisabb mint Korra! Erre mindenképpen tegyenek pontot az alkotók! Na és ott van Bumi is ennek pedig örülünk!:D

Nincsenek megjegyzések: